2017. május 5., péntek

Elmélkedjünk: Joy napok, menni vagy nem menni?

Sziasztok!

Csábít... vásárlásra csábít megint. Közeleg a Joy napok, gondolom sokan tudjátok hiszen a megszokott ütemezés szerint minden évben a Glamour napokat követi . Itt tenném hozzá, hogy sosem értettem miért egymás utáni hónapokra teszik a két eseményt, mert nem túl költséghatékony, és biztos vagyok abban, hogy mindenki jobban járna egy kissé eltolt időponttal, ami jobban kihasználható lenne mire az előző szerzemények elfogynak az ember lányának fürdőszobapolcán, de ez nem kívánságműsor. Sebaj, ezen én már túllendültem évekkel ezelőtt. Szeretném most elmondani, miért is ment el idén a kedvem attól, hogy konkrétumokat tervezzek, megvegyem a magazint és izgatottan kivágva a kuponokat nekiinduljak.


(Kép: weheartit.com)

Természetesen egyrészt a fent említett dolog is közrejátszik, de az első lépés a döntésem felé akkor ért utol, amikor tudtam, hogy megjelent a friss magazin és izgatottan mentem el vásárolni,listámon az ominózus lappal, megvételre várva. Jól pofára estem az ára láttán, hiszen a kis méretű újság közel 1000 Ft-os áron került árusításra. Hogy mivan?- nézem egy nagyon, mennyi? Konkrétan nem akartam hinni a szememnek, hiszen volt már ilyen a nap alatt, 5-600 Ft-ért, de közel 1000? Na ne, elkezdtem tipródni, mert a kuponok mégis lehet jók.. szoktak benne jobbak lenni mint a Glamour-ban, de nem, döntött a józan eszem, visszatettem a polcra. 

Instyle előfizető lévén csak eljutott hozzám a kuponfüzet, és meg is örültem mikor láttam, hogy azért csak sikerült egyet szereznem. A második csalódás ekkor ért, ugyanis semmi extrán jó ajánlatot adó kupont nem találtam, amit a Glamour -napok alkalmával ne tudtam volna beváltani. Ugyan az volt szinte az összes.  Van ennek így értelme? Nincs szerintem, meguntam. Lehet az én fejem búbja kezd benőni és nem esek hasra már az akció szó hallatán, ezt nem tudhatom, de egyre inkább úgy érzem, ezek a kupon napok sem a régiek már.

Ki vágyik a tumultusra, az idegeskedésre, lökdösődésre és fárasztó körútra? 20-30%-os kedvezményeket amúgy is bezsebelhetnek a szemfülesebb vásárlók. Én józan vásárlónak tartom magam, főként az utolsó időszakokban extrán odafigyelek/tem a költekezéseimre, drogériás szinten maximálisan. Próbálok spórolni, félretenni (erre is meg kell érni szerintem). Sajnálom a pénzt a sok újdonságra, meg minek is halmoznám, nemde? Elhasználni lehetetlen, kidobni ki ne sajnálná. Nem kapok meg mindent tesztelésre, és nehéz mindig a legfrissebbet hozni, megmutatni és tesztelni, azzal tudok dolgozni amit megveszek mert szükséges. Ha valami beválik, miért vennék meg mást, nem kísérletezek.  A kíváncsiságom azért hajt, de a már kialakult rutinon nem változtatok. Minek vásároljak össze felesleges dolgokat azért mert olcsók? Ez a kulcs, amit szerintem sokan eldobnak a tenger fenekére. Megzavarja őket az, hogy ha olcsó valami, azt akkor is meg kell venni ha nincs is rá szükség. 


(Kép: weheartit.com)


No és akkor ott vannak még az online is beváltható kedvezmények, ezek is egyre menőbbek és elterjedtebbek ám, ne menjünk el mellettük csak úgy se szó-se beszéd. Mint mindig, itt is jön a csavar, hogy nehogy megérje már legalább ez, online rendeléskor a kuponokkal történő kedvezmény mértéke (micsoda remek lehetőség lenne) micsoda véletlen, éppen a szállítási költség árát teszi ki. Sőt, olcsóbb ha besétálok a boltba,( pl. könyvek esetén teljesen biztosan ez van, mert tapasztaltam) és ott veszem meg, adtunk egy pofont a semminek. Azt hiszed de jól jártál mert kuponnal vásároltál és kevesebbet költöttél, hiszed. Ezért tobzódjak, hogy leírhassam én is, hogy ,,Joy napi szerzeményeim"? Nem teszem, a józan eszem már mást diktál. Ez a másik indokom, amiért idén szerintem nem leszek ott  se a dm-ben, se a Rossmann-ban, idén először. Természetesen lehet, hogy éppen akkor megyek boltba, és mivel megvan a kuponfüzet magammal viszem, de előre kivagdosni és tervezni, na azt nem fogok.
Utolsó,és egyben leg ,,perdöntőbb" érvem magamnak magamtól, a kedvezmények mértékében keresendő. Nem, nem növekedtek az évek múlásával, dehogy, csökkentek! Ezt kicsit pofátlannak tartom, mert haladjunk már a korral előre, ne visszalépkedjünk. Külföldön már múltja van a kuponozásnak és súlyos összegeket lehet spórolni ha valaki odafigyel erre. Itt amit adnak, azt is csökkentve kapjuk szépen elszivárogva, ez elszomorít. 


Ti mentek vásárolni? Van konkrét tervetek? Mi a véleményetek, megérik még ezek a kuponos napok?

Ölellek benneteket:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése