2016. szeptember 18., vasárnap

Turi TAG

Sziasztok!

Ma youtube-on a Kialakító blog írója és a hozzá tartozó vlog csatorna vezetője Enikő egy szuper TAG videót készített, amiben buzdított mindenkit, hogy töltse ki aki szeretné, mert szuper kis dologról van szó. Egyből elhatároztam, hogy nagy turis lévén nekem ezt ki kell,mondhatni már-már kötelező kitöltenem, és nekem is van egy-két tippem, történetem amit szívesen megosztok veletek.

1.Mikor kezdtél el turizni?

Még kislányka voltam,ovis lehettem körülbelül ezidő tájt vannak az első emlékeim , amikor anyukám elvitt néha turiba magával. Emlékszem, hogy apukám régi munkahelyének közelében volt egy ház aminek az emeletére felérve az egész egy óriási turkáló volt,és én imádtam már akkor is ott keresgélni,elsősorban a babáimra való ruhákat. Néha anya vett nekem egy-egy darabot amit aztán itthon a kedvenc pólyásbabámra nagy örömmel húztam rá, ő meg persze nekem vett ruhákat :)

2.Általában kivel szoktál turizni?

Általában egyedül. Néha anyu vagy Isti elkísér,de mindketten türelmetlenek és nálam meg aztán mindenképpen türelmetlenebbek. Az a helyzet, hogy ez a turi téma szerintem nem pasiknak való. Ők nem érzik át azt a vadászat által nyújtott örömet és kikészíti őket a tömeg meg a hiszti amit páran leművelnek. Megmondom őszintén, néha engem is akasztottak már ki emberek a viselkedésükkel..és löktek is fel egyszer a nagy tolakodásban amit a mai napig nem értek, mert én csak álltam egy helyben. Eddig akárkivel mentem, senki nem volt olyan elszánt és türelmes mint én. Ehhez szerintem kell a divat és ruha szeretet, és a nagy vadászösztön,hogy szívesen és türelmesen tudj keresgélni. Megéri!

3.Melyik részleget nézed meg először?

Ez teljesen változó,turi függő is. Ha konkrétan keresek valamit, akkor nyilván oda megyek elsőnek, ha nem akkor a közös, tényleg turkálós részt veszem elsőként célba, mert ott vannak táskák amiket imádok! Valamint a legapróbb és legmenőbb kiegészítők és váratlan dolgok,kendők,sálak stb. is oda vannak ömlesztve, amiket hamar elkapkodnak, így az az első amire én is lecsapok. 

4.Milyen darabokat szoktál a turiban általában keresni?

Nekem tetsző szép, vagy bohókás darabokat, vagy amire szükségem van éppen. Szeretem a felsők közül a sima egyszerű pólókat amin édes rajzfilmfigurák vannak. A táskákat imádom, szóval elég sok van már onnan.

5.Melyik a valaha volt kedvenc üzleted?

Az egyik Háda itt Veszprémben, méghozzá egy kilós. Abban az üzletben általában mindig találok valami aranyosat vagy szépet,és nem szakadtak a ruhák, szeretem,hogy kilós áron vannak és ott kiélhetem a keresgélés örömét. Igaz mindig kihívás mert néha még az a hely is kicsinek bizonyul ami ott van, de meg szoktam oldani. A Balaton Plázai Háda ami darabáras is egész jó, főleg ha akcióznak, de az azért drágább, viszont alkalmi ruhákban verhetetlen.

6.Melyik az eddig volt legjobb szerzeményed?

Nem is tudom mit emeljek ki a sok közül. Nem is a kedvenceimet mutatom meg, hanem, hogy mennyi félét lehet találni.. 

Ezt a szoknyát is nagyon szerettem, csak sajnos már nagy


A világoskék naci is nagy kedvenc volt, valamint az első maxiszoknyám is onnan került hozzám


Ez a mellény és táska is eléggé jó fogás volt, fillérekértLV szeretetem határtalan és nyilván nem eredeti,de szeretem ezt a pink kendőt, mert vidám és tavasszal nagyon jól megy például a bőrdzsekimhez. A második képen lévő alkalmi ruha az Angex-ből van és már kicsit nagy, de nagyon tetszik a csipke berakásával.


Egyik legnagyobb kedvencem ez a tengerész ruha, ami egyberészes és az övvel megegyező levehető vállpántja is van. 


A virágos felsőt is egy kilós hádában leltem és nagyon szeretem, szoknyával vagy nadrággal felkapva önmagában is jó. Az idén nyáron pedig  ajobb oldalon lévő dupla anyagos ruha volt a kedvencem, mert combban és popsiban követi a formám, viszont a mell résznél egy második réteg lóg le rajta ami szép kövekkel van kivarrva. Talán ez a ruha a kedvencem, amit Rokkónak találtam, éppen az ő mérete és olyan benne mint egy kis manó. Akinek van kutyusa tudja milyen drágák ezek a ruhák, és ez filléres tétel volt.7. Mi a véleményed azokról az emberekről, akik szerint undorító a turizás?

Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy mit és hol vásárol. Aki szerint ez undorító, az nyilván nem vesz ott semmit. Azt viszont nem szeretem ha leszólnak amiatt,mert én ott vásárolok. Szerintem a fertőtlenítés miatt higiénikusabbak ezek a ruhák, valamint sokkal jobb onnan venni jobb minőségű,esetleg márkás cuccokat mint a kínaiból venni valamit, mert az nem olyan jó minőségű. Azzal sincs gondom persze, csak tapasztalatból mondom. Valamint azt tanácsolom, hogy amíg nem próbáltad ki, ne mondd rá, hogy undorító, lehet,hogy akkora kincsre lelsz,hogy utána már bemész magadtól.

8.Vicces vagy inspiráló történet van-e ezzel kapcsolatban?

Na ez az én kérdésem lesz :)) Van pár fura történetem, amik eszembe jutnak megírom most nektek. Fent már említettem a fellökős sztorit. Volt egy olyan, amikor nagyban próbáltam a tükör előtt egy felsőt és egy néni odajött,hogy az neki nagyon tetszik. Mondtam, hogy igen szerintem is jó, méretben is stimmel meg is veszem. Erre elkezdett könyörögni, hogy adjam neki mert ő akarja azt a felsőt. Mosolyogva elnézést kértem de nem adtam neki oda.. A másik,hogy valamiért engem kiszúrt magának a biztonsági őr srác a kedvenc turimban, és hónapokon át mindig, de szó szerint mindig belenézett a táskámba, mindig megállított. A körülbelül tizedik alkalom után már mérges voltam és megalázónak éreztem, ezért rákérdeztem, hogy ez neki jó, vagy tényleg ennyire nem emlékszik az arcomra, hogy előtte 9-szer sem loptam semmit? Miért csinálja és aláz meg? Hümmögött csak, nem tudott semmit mondani ami értelmes lenne, de azóta nem állít meg. 

9. Mi a legjobb tipped a kezdőknek?

Csak úgy menj be először, hogy ha tényleg szánsz rá időt és van is időd rá. Kapkodva nem fog jól menni, főleg nem elsőre. Nyugodtan állj neki keresgélni, ha nem tudod a külföldi méretezést azt is meg tudod nézni, mert a legtöbb üzletben tesznek ki mérettáblázatot. Sok turiban megmérheted a kosarad tartalmának súlyát mielőtt fizetnél, így előre le tudod csekkolni a várható végösszeget, és ez alapján mérlegelni,mit is veszel meg valóban vagy mi az amit visszateszel.
Mindig próbáld fel a megvenni kívánt dolgokat, csalóka tud lenni a méret és amit látsz. Hiába az adott méret a Te méreted, lehet nem fog passzolni, vagy nem áll jól, és inkább előtte nézd meg, minthogy otthon jöjj rá,hogy egy újabb porrongyot vittél haza.
Elsőre ne kis butikszerű turiban kezdj. Zavaró lehet ha az eladó elkezd ajánlgatni, és ott nem kilós hanem darabáras dolgok vannak.
Jól nézd át a ruhákat, nincs-e elszakadva, nincs-e rajta folt, nincs-e kibolyhosodva. 
Ha tudod, hogy nem biztos, hogy fel fogod venni a ruhát, akkor ne vedd meg. Csak akkor vedd meg, ha biztos vagy benne, hogy nagyon tetszik és egy rendes üzletben is megvennéd, nem kell helyfoglalónak a szekrényedbe, ugye?
Ne tolakodj, nincs értelme. Sok ember vérre menő harcot csinál belőle, nem is értem komolyan... na azért legyen benned kurázsi,de ne lökdösődj, nem éri meg. 


10.Hajlandó lennél valaha felhagyni a turizással?

Nem tudom, szerintem nem, néha biztos betévednék mert szeretek turizni. Szeretem a bálabontás utáni másnapokat, azok nyugodtabbak azért de még a java ottvan amiből tudok válogatni.

11.Ki a kedvenc bloggered vagy vloggered, aki turiba jár?

Nem tudok senkit Enikőn kívül, így meg amúgy is Őt mondanám :) Ha ismertek ilyet, írjátok meg kérlek mert szívesen nézem mások zsákmányait is!Köszönöm,hogy elolvastatok,sok ölelés:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése