2014. november 9., vasárnap

Elmélkedjünk- energiavámpírok


Vámpírok.

Persze nem a Mistyc falls féle dögös, jóképű pasivámpírok, vagy szép vámpírlányok... nem,az egy mese, de olyan jó nézni. Mégis közöttünk élnek, rá kellett jönnöm. Csak ők nem vért esznek, hanem mások jókedvét, energiáját. Az lakatja jól a lelküket, ha máséba taposhatnak. Van ilyen ismerősötök? Nekem van sok... sajnos.
Vagy csak engem üldöznek? Biztos nem.... Sokat gondolkodtam már ezen, de ahogy a barátaimmal beszélek, mindig rá kell jönnöm, hogy ez egy általános tendencia lett nálunk. Könnyen utálni és lenézni valakit, mint rászánni egy percet és végiggondolni, hogy neki is nehéz lehet, neki is sz.r lehet, neki is lehet problémája. Inkább első blikkre ítélkeznek. Régen nem hittem volna, hogy elmennek az emberek ebbe az irányba, főleg nem ennyire. Főleg nem felnőttek, akik sokszor a Manó csoport ovisait meghazudtolva képesek viselkedni. Az idősebb korosztályból is, igen. Az iskolai, munkahelyi konfliktusok felőrlik az ember idegrendszerét, felesleges rosszat okozva neki. Utálatos dolog. 
Ezek az emberek nem értem miért állnak így a dolgokhoz, nem értem nekik ebben mi a jó? Annyit gondolkodom ezen, de nem jövök rá. Nekik nem lesz jobb az életük, nekik nem lesz több pénzük, egyszóval nincs értelme! Mégis megteszik... nálam ez védekező mechanizmus lehet maximum. Én azt az elvet vallom,hogy mindenkihez úgy szóljunk, ahogy ő hozzánk. Itt szoktak a problémák kezdődni. Mert visszafelé már más hangnemet vár el, de miért? 


Kapja be akinek nem vagyok elég jó!- valóban? Egy darabig igyekezhet az ember, de egy idő után beletörődik, mert felesleges, Szomorú tény, de tapasztalom, hogy főleg az idősebb korosztályra jellemző, hogy lenézik a fiatalokat. Általánosítanak. Jönnek azzal, hogy ők idősek és tapasztaltak, na de itt jön a mondás, hogy nem lehetsz idős és bölcs, ha nem voltál őrült és fiatal. Mindenki kezdi valahol. Nem kezdhetsz egyszerre 10 év munkatapasztalattal, pedig ezt várják. Nem érthetsz mindenhez éppen az iskolapadból kiesve. Nem értheted meg az idősebbek gondolatait, mert Te még nem vagy az- na ez a kakukktojás, igenis megérheted. 

Nem nem nem értem. Már arra is gondoltam, hogy ezek az energiavámpírok a saját félelmeiket és hiányosságaikat vetítik ki az őket körülvevőkre, hátha így ők a másik hátára mászva magabiztosabbnak és keményebbnek tűnnek, pedig ha tudnák :) 
Komolyan sajnálom a nálam még fiatalabb generációkat, mert nekik talán még ennél is nehezebb lesz. De én nem leszek ilyen! Mindig táplálkozom a saját tapasztalataimból,és én igyekszem jobb lenni. Tegyétek Ti is ezt, ha módotokban áll.

Nektek mi a véleményetek, mi lehet ennek az egésznek az oka? 

Várom a véleményeteket, mert nagyon érdekel a téma!

Puszi: Hajnitok 

2 megjegyzés:

 1. A tehetetlenség vámpírja: ez e típus folyamatosan azt sugározza környezete felé, hogy soha semmi nem sikerülhet nekik. Számára minden vállalkozás eleve kudarcos, semmibe sem érdemes belefogni, mert az halálra van ítélve. Minden erejével arról szeretne meggyőzni másokat, hogy terveik a valóságtól elrugaszkodottak. Könnyen fel lehet ismerni, hisz életében soha semmit nem ért el, legyen az magánéleti, vagy szakmai megvalósítás.

  A hiba vámpírja: állandóan az alkalmat keresi, hogy a környezetében élőket hibázáson kapja. Találkozhatunk vele bárhol, és arról ismerszik meg, hogy boldogság önti el, ha olyan embereken csámcsoghat, akik valamilyen hibát követtek el. Célja, hogy porig rombolja az önbecsülést, és más vámpírokhoz hasonlóan, követőket próbál megnyerni magának az áldozata közül. Jellemző rájuk, hogy semmit nem szeretnének kezdeni az életükkel, hisz olyan nagy bennük a félelem a hibázástól, hogy kizárólag olyan dolgokba vágnak bele, amelyek nagyon alacsony kockázattal járnak. Gyakran ők maguk alakítanak ki olyan környezetet, hogy az áldozatokat hibára késztessék.

  Az irigység vámpírja: azokra vadásznak, akik már elértek valamit. Hangsúlyozzák, hogy tisztességtelen módon érték el céljaikat, szerencséjük volt, ami nem fog sokáig tartani. Az első típushoz képest, az irigység vámpírjai sem képesek semmi jót elérni az életben, mivel negatív felfogásukból semmi jó nem származik. Minél piszkosabban gondolkodnak, annál jobban beszennyezik saját életüket, azt kapják, amit adnak. Mivel irigyek és féltékenyek, állandó boldogtalanság a részük, ezért minél több embert a maguk szintjén szeretnének tudni.

  Konfliktusvámpír: ez esetben kifinomult vámpírral van dolgunk. Szándékosan konfliktusokat provokál emberek, embercsoportok között az oszd meg és uralkodj elv alapján. Egyes esetekben, amikor sikerült konfliktust kiprovokálni, a békítő szerepet veszi fel, holott eredeti célja az, hogy addig konzerválja a konfliktusos állapotot, amíg csak lehet.

  A jó vámpírja: nagyon nehezen azonosítható típus. A megmentő szerepét ölti magára, és alig megkülönböztethető a valódi jó szándékú embereknél. Azt a látszatot keltik, hogy a körülöttük élők, a társadalom javát akarják, ám ez a magatartás csak egy célt szolgál: ajtókat kinyitni. Vigyázat, az ilyen emberek nem tiszta szándékkal közelítenek, és ártatlan áldozatokra vadásznak, akik segítségével elérhetik céljaikat. Amikor egy ilyen vámpírral futunk össze, igyekezzünk perspektivikusan gondolkodni, és mérlegeljük tetteit, és azok következményeit pl. egy év múlva.

  Az arrogancia vámpírja: a mindentudók típusa. A lehető legkisebb erőfeszítést hajlandók csak megtenni a mindennapi életben való érvényesüléshez, ennek ellenére a legjobbnak érzik magukat, és jó érzéssel tölti el őket, ha a körülöttük élő emberek szomorúak, vagy kellemetlen helyzetbe kerülnek. Fenntartják, hogy mindenre van válaszuk, és a helyes vélemény csakis az ő birtokukban van. Onnan ismerszik meg, hogy elrejti a gyengeségeit és a tehetetlenségét.

  Az áldozattá válás vámpírja: szintén egy körmönfont típus. Folyamatosan magára irányítja a figyelmet, és áldozatként tünteti fel magát. Megmentőkkel igyekszik körülvenni magát, de senkinek sem engedi, hogy valójában megmentse, hisz egész életében áldozatként szeretne élni. Élethelyzetükért a társadalmat, kollégáikat, családtagjaikat hibáztatják, és folyamatosan bizonyítékokat gyűjtenek arra, hogy ők áldozatok. Egy kis figyelmet, boldog pillanatot koldulnak, ám azzal nem élnek, csupán az energiát szívják. Ezek a barátságos vámpírok nagyon veszélyesek mivel az emberekben lévő jóra vadásznak.

  VálaszTörlés
 2. errő a témáról írtam én is....
  szerintem jobb ezeket az embereket kerülni.Néha sajnos nem lehet,akkor viszont nem kell velük foglalkozni.
  Nekem volt egy ilyen barátnőm,szerencsére megszabadultam tőle.Szegénynek volt baja :D

  VálaszTörlés