2013. december 16., hétfő

Katy Perry Unicef nagykövet lett!

Sziasztok kedveskék!

Tök jó dolognak tartom, ha egy ismert személy támogat nemes célokat, hátrányos csoportokat, olyan közösségeket akiknek erre nagy szükségük van, és emelem is láthatatlan kalapom minden egyes olyan ember előtt, aki igyekszik segíteni embertársain, vagy az állatokon. Jómagam hatalmas állatmániás lévén nagyon szívemen viselem a sorsukat, rendszeresen követem állatmenhelyek felhívásait és igyekszem a tőlem telhető legtöbbet megtenni, hogy segíthessek. Sajnos sok a csaló, velük nagyon kell vigyázni, ételt bármikor szívesen adok és mindig felajánlom a kéregetőknek,de pénzt nem adok. Sajnos a ,,kezedbe nyomok egy 100 ft-os naptárat amit vegyél meg 1000-ért" emberkéktől nyüzsög a város és olvastam is olyat, hogy egyértelműen elzárkózik az adott intézmény adott osztálya aminek állítólag gyűjtenek, ennek ellenére ma is nem egy ember vett tőlük naptárat. Ilyenkor a szívem szakad meg, mert segíteni akarnak, de nem jó helyen. Után ne, számlaszámra igen, ami hivatalos és biztos forrás. No de akiről ma szó lesz, az Katy kisasszony, akit kedvelek, kedveltem, de most még nagyobbat nőtt a szememben....Katy Perry az UNICEF új jótékonysági nagykövete,,NEW YORK, 3 December 2013
– a mai estén az UNICEF rendezvényén kinevezték Katy Perry-t a szervezet jótékonysági nagykövetévé. Legfőbb feladata az lesz, hogy fiatalokat vonjon be az ügynökség munkájába, így még többen segíthetnek a világ legkiszolgáltatottabb, legnehezebb körülményei között élő gyermekek és teenagerek életének jobbá tételében.  


“Katy Perry már most is hősnek számít a gyerekek szemében és alig várjuk, hogy hires “morgása” (utalva Roar című számára) most az UNICEF oldalán harsanjon fel.” – mondta az est folyamán  Anthony Lake, a szervezet ügyvezető igazgatója. “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ő az UNICEF új, jótékonysági nagykövete, és kölcsönadja nekünk csodálatos hangját, így még erősebben szólhatunk a világ valamennyi gyermekéhez és fiataljához.”

Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként Katy azon dolgozik, hogy a fiatalok elkezdjenek beszélni a saját életük legfontosabbnak vélt kérdéseiről és arra ösztönzi őket, hogy megoldásokat találjanak ezekre a kihívásokra. Arra koncentrál, hogy elérje a legveszélyeztetettebb gyermekeket és fiatalokat, akik mély szegénységben élnek, erőszaknak vannak kitéve, bántalmazzák őket, elhanyagoltak és állandó veszélyben élnek.

“Az a véleményem, a fiatalokban megvan az erő, hogy a mi segítségünkkel megváltoztassák a saját életüket” – mondta Katy. “Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az UNICEF jótékonysági nagykövete lehetek és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy segíthessek a gyerekeknek és fiataloknak, akik más és más háttérrel rendelkeznek, de mindannyian ugyanazt akarják: reményteli jövőt. “

Az UNICEF küldetés részeként ez év elején Katy látogatást tett Madagaszkáron, a világ egyik legszegényebb országában, ahol a gyerekek olyan rossz körülmények között élnek, hogy a segítés nem tűr halasztást. Októberben Katy részt vett az UNICEF által rendezett “Nemzetközi Lánynap” ünnepségen, ahol felajánlotta Roar című számát, legyen ez az új PSA zenéje, így inspirálva a lányokat arra, tegyenek meg mindent, küzdjenek, harcoljanak és belőlük kerüljenek ki a holnap új bajnokai.

Legújabb akciója volt, hogy közösségi oldalain keresztül arra buzdította népes rajongótáborát, csatlakozzanak az UNICEF gyermekmentő programjához, ami kiterjed a Fülöp szigeteki hurrikán áldozatainak megsegítésére is.A nemzetközi sztárt etiópiai útjára elkísérték Lake és Hannah Godefa, az UNICEF etióp nagykövetei is, akik a tiszteletére rendezett fogadáson segítségére voltak a tolmácsolásban és az esemény lebonyolításában.

Mint az UNICEF új jótékonysági nagykövete, a 29 éves énekesnő olyan illusztris nevekkel szerepel együtt, mint Amitabh Bachchan, David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Mia Farrow, Danny Glover, Angelique Kidjo, Liam Neeson, Leo Messi, Sir Roger Moore, Vanessa Redgrave és Susan Sarandon.  

 Az Oscar díjas, ikonikus színésznő, Audrey Hepburn volt az, aki az UNICEF jótékonysági nagyköveteként ráirányította a világ figyelmét a szervezet működésére. Audrey az első úttörő, Danny Kaye nyomdokaiban járt, aki kitalálta a jótékonysági nagykövet koncepcióját és 1954-től haláláig, 1987-ig látta el ezt a tisztséget.


Katy Perry jótékonysági nagykövetté való kinevezéséről további részletek olvashatóak az UNICEF honlapján: http://weshare.unicef.org/KatyPerryGWA


Az UNICEF-ről:

 Az UNICEF a gyermekek jogaiért és jólétéért dolgozik. Partnereivel  együtt a világ 190 országában van jelen azért, hogy küldetésüket a tettek nyelvére fordítsák, legfőképpen a kiszolgáltatott, elhanyagolt gyermekek megsegítése a céljuk, ami közvetlenül és közvetve minden gyermek számára előnyökkel jár, a világon mindenhol. "

További információk a szervezetről és munkájáról: www.unicef.org

Köszönöm az információkat a Coty Hungary Kft-nek és elsősorban a kapcsolattartó Etter Viktóriának, aki mindig megosztja velünk az ilyen jó híreket :)

Nektek van olyan terület, ami különösképpen megdobogtatja a szíveteket ha a nélkülözésről vagy rossz sorsról van szó?

Köszönöm,hogy velem tartottatok ma is, és ne feledjétek, ami nektek csak egy morzsa, másnak egy egész szelet, ami nektek egy perc másnak mindent jelenthet!

Puszillak Titeket:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése