2011. augusztus 28., vasárnap

A divat a szenvedélyem ?Sziasztok

Szerintem már a címből tudjátok , hogy ez egy elmélkedősebb bejegyzés lesz . Na nem fogok itt világmegváltó ötleteket leírni , csak picit gondolkodom mi is a divat . Az amit te magad viselsz , amiben te magad érzed jól magad , egy fogalom , egy életforma , egy stílus , vagy egy szenvedély esetleg művészet ? Bizony , szenvedély és művészet .  Azt hiszem nekem bizony már a szenvedélyemmé vált a divat . De lehet ez művészet ? Lehet . Nem csak egy festmény áll csodás színekből , formákból , anyagokból , érzésekből . Rám úgy hat egy kompozíció mint másra egy festmény hathat . Csodálom , nézem és érzések kerítenek hatalmába , érzem szinte amit a ruha viselője érez , persze itt a művészibb képekre gondolok , nem amikor egy sima top egy miniszoknyával van egy macás csajon .

A divat első számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában. Nincs stílustalanabb nő annál, mint aki bizonytalannak érzi magát a ruhájában.
/Coco Chanel/Így igaz . Ha olyan ruhát viselsz , amiben magabiztos vagy , az hat a kisugárzásogra is . Próbáld csak ki , ha elégedett vagy az összképpel , kényelmes és csinosnak érzed magad mennyivel jobb kedved van . 


Nincs az a vallás, amely olyan lelki békét ad, mint a jólöltözöttség.
/Herbert Spenser/Ámen . 

Itt ez a lány . Milyen aranyos pöttyös a ruhája nem ? De mikor nézem a képet , mégis szinte érzem mire gondol , valami bántja . 

Na erre gondoltam akkor , mikor azt írtam egy divatfotó nem csak egy fotó a ruháról . 

Érzitek ti is ezt ? 

Puszi : Hajni 


4 megjegyzés:

 1. Egyetértek :) Szerintem az egyik legnehezebb dolog, hogy a saját stílusunkat megtaláljuk és egyedi szintre hozzuk. Én pont ezért hoztam létre a blogot, hogy magamból többet hozzak ki, mert ha képen is látom, hogy nézek ki, mi "sugárzik" rólam, akkor könnyebb változni jobb irányba.

  Nincs az a vallás, amely olyan lelki békét ad, mint a jólöltözöttség.
  /Herbert Spenser/

  ezt az idézetet még nem hallottam, de ez csillagos ötös! Nagyon jó és nagyon igaz! Kösz a bejegyzést :)

  VálaszTörlés
 2. Az idézet nekem is nagyon tetszik, óriási igazság.:)
  És egyetértek a cikkeddel. Művészet saját magunknak olyan megjelenést kreálni, hogy jól érezzük magunkat. A ruhák pedig érzéseket közvetítenek, boldogság, vidámság, fiatalság, szomorúság stb. Mindenről gondolunk vmit. Pont ezért mondjuk sokszor azt, hogy "hangulatfüggő, mit veszek fel". (Gondoljunk csak a fekete gyászszínre. Oké ma már sokan öltözködnek csupa feketébe, de pl egy kisebb, hagyományörzőbb településen ez még mindig működik.)
  (Andi)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is nagyon tetszett egy a bejegyzés, teljesen igaz.. Az öltözködés is önkifejezés amiről látszik, hogy ki milyen... Nehéz kialakítani a megfelelő stílust! :)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm a kommenteket lányok , mivel tetszett nektek majd máskor is írok ilyen elmélkedősebb bejegyzéseket , puszi nektek :D

  VálaszTörlés